lunedì 6 febbraio 2012

Mezze maniche mozzarella and peas casserole

Rome is not for the snow. Snow and cold is not for us. Here we like the sun and the warm temperatures even in January or in February when usually all Europe is icing.
We are not used to snow boots, snow-chains for cars, icy roads. It's not for us and we are not able to cope with similar emergency. Yes, emergency. Becouse for us snow is not regular winter. It's an emergency. Like a big heartquake, a flood or a tsunami.
And please, if you can, don't laugh about our tragedies :) It tooks only a few centimeters of snow: no public transport, no metro, no buses, no taxi around. All schools closed becouse roman kids are not able to go to school with the snow: don't laugh please, this is Rome!
Supermarkets are empty becouse no food can reach the supermaket shelves (it's snowing, how can they?)
People remain trapped inside the train for 20 hours on inside the car on the road for 15 hours.

It was the frist snow in 26 years and we can wait now for more 30!

Spring time, we are waiting for you!

Ciao from a very unusual Rome under the snow :)


What you need:
g 180 mezze maniche pasta
g 150 peas
g 100 mozzarella chees
1/2 onion
extra virgin olive oil and salt to season





Directions:
  • in a pan put 4 tbsp olive oil, the onion cutted in slices and turn on the fire
  • add the peas and 1/2 glass of water and let them cook for 15 minutes
  • cook the pasta in boiling salted water for 6 minutes
  • drain the pasta and pour in to a baking dish
  • add the peas, the mozzarella cutted in to squares
  • mix all together and let cook in the warm oven at 180° for 30 minutes
Very easy, fast and delicious!

11 commenti:

  1. Pensa che qui ci sono sei gradi e sembriamo dei pinguini,non oso immaginare i disagi per un pò di neve,,altro che Roma!!E in attesa della primavera,ci consoliamo con del buon cibo e questo primo cara Elle è più che buono!!Un abbraccio cara!!

    RispondiElimina
  2. Da buona romana... emigrata a 50 km dalla capitale... ma ogni giorno ci deve andare per lavoro (hai voluto la bicicletta???...) non oso commentare i disagi dei pendolari (!!!). Mi consolo con questo bel piatto di pasta, bella croccante, proprio come piace a me!

    RispondiElimina
  3. Molto molto golosa questa pasta al forno :-)

    RispondiElimina
  4. che bella pasta al forno con questo freddo si scalda anche la casa

    RispondiElimina
  5. ottima anche la tua di pasta però!!! Roma non è fatta per la neve nè per la pioggia!!!

    RispondiElimina
  6. I primi al forno belli filanti e gustosi sono sempre graditi :D

    RispondiElimina
  7. Mi piacciono molto i piselli nella pasta al forno! ^_^
    Un bacione e buona settimana

    RispondiElimina
  8. Adoro la pasta con i piselli, se al forno ancora di più! una delizia!!!!! Un bacione

    RispondiElimina
  9. I like this type of pasta, especially with mozzarella cheese. I am sure is taste just wonderful with the sweet touch of the peas.

    Hugs

    RispondiElimina
  10. ciao...complimenti veramente...ti seguo volentieri..xke non passi anche tu nel mio blog??? un bacio
    http://lericettedimarty.blogspot.it/
    aggiungimi anche su fb che cosi possiamo stare sempre in contatto e scambiarci consigli..
    https://www.facebook.com/martina.rossi.1481?ref=tn_tnmn

    RispondiElimina
  11. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

    RispondiElimina