As soon as people know about my cooking passion they always ask me why I cook.
And always I really don't know what could be the answer. The exact answer I mean.
I could say becouse I live with an "always hungry man" and I need to cook.
I could say becouse since I was a little girl I sow my mother cook and bake for a lot of people (relatives and friends) for Holidays, Birthdays or special dinners.
I could say becouse I like to see people become happy in eating my food.
I could say becouse cooking relaxes me or just becouse it makes me happy.
Maybe are all of these together but please don't ask, it makes me nervous!!
I cook and that's all.
Eat and Enjoy!!
Hazelnuts and choco cake
What you need:
g 150 Kamut flour
g 50 potato flour
g 150 sugar
g 100 hazelnuts + about 10 for decoration
g 100 extra dark chocolate
g 75 butter
3 eggs
a pinch of salt
ml 50 coffee (espresso or moka)
1 spoon of gluten free baking powder
1/2 teaspoon of vanilla flavor
Icing sugar to decorate
Directions:
- melt in a wather bath choco and butter until they are fluid
- in a blender mix together hazelnuts, eggs, slat and coffee until they are a cream
- put the cream and the choco fluid in a bowl and add sugar, the flours (kamut and potato), baking powder and vanilla
- transfer in a baking tin and cook in the oven at 180° for 25-30 minutes
- when it's cool place on the plate and deocre with icing sugar and hazelnuts
With this recipe I enter the Arabafelice "Marthellati!" Giveaway for Pies and Tarts section
Anche io vivo con un uomo che ha sempre fame!!! :-)
RispondiEliminaLa torta e' bellissima, in bocca al lupo :-)
Oh, my goodness this is almost like eating a Nutella cake:) Complimenti, che delizia!
RispondiEliminaultimamente anche mio marito ha una fame esagerata... complimenti per la torta, bellissima
RispondiEliminache buona!
RispondiElimina@arabafelice: questi mariti, si dovrebbe vivere solo per star dietro a loro! :)
RispondiElimina@Francesca: grazie, secondo e è anche meglio della nutella
@Elena:i mariti hanno sempre fame, chissà com'è!!
@carla:grazie, te ne lascio una fetta!
Hazelnut n chocolate is such a classic combo, your cake looks spectacular n very yummy!
RispondiEliminaUSMasala
deliziosa, segno la ricetta
RispondiEliminaHazelnut and cocoa, they are perfect and the best couple in the world. I am sure the cake tastes superb!
RispondiEliminamessaggio ricevuto non facciamo domande e ci godiamo nel vero senso della parola questo dolce al cioccolato del quale apprezzo molto le farine e le nocciole :-)
RispondiEliminaquella che sempre fame invece sono io
RispondiEliminaaltro che marito!!!!!
complimenti la tua torta è ottima
Concordo, anche a me piace cucinare: punto e basta! :) Che bontà questa torta, brava!!
RispondiEliminaio adoro le nocciole! chissà come sono particolari insieme al kamut!
RispondiEliminaUn salutino per dirti che mi sono trasferita a un nuovo indirizzo www.darkchocolate.it, passa a farmi un saluto nella nuova casina! :)
What a delicious tart! I also like the pine nuts cookies. Thanks for sharing these wonderful recipes.
RispondiEliminaHugs