In this time of the year our lemon tree is full of fruits. Big, blinding yellow and flavoured lemons hung on the tree that seem to tell you "Come on, take me and make something good!"
So every winter I have lemons and lemons ready to become cakes, tarts, limoncello, limoncello cream and of course jam!
This time I tried for my jam the lemon and ginger combo. Fantastic! The two flavors really go well together. The bitter lemon fit perfectly with the spicy ginger.
The base lemon jam recipe is always the same: my aunt Anna recipe, the best! Thanks Zia Anna!
What you need:
8 lemons biog 800 sugar
1 teaspoon grated fresh ginger
Directions:
- wash the lemons, cut them in very very thin slices and put them in a large bowl with water (enough water to cover all lemons)
- let them stay in water for 3 day and change the water every day
- in a large pot mix the slices with sugar and cook for about 40 minutes
- in the middle of the cookind add the grated ginger
- put the marmellate in sterilized glass jars, close and let them cool upsidedown
La faccio subito! Grazie a te e alla zia Anna.
RispondiEliminache meraviglia... me la segno!!
RispondiEliminaThis is great! My lemon tree is full too and I love ginger. I will be making this soon. Thanks for sharing the recipe!
RispondiElimina@Arabafelice:non te ne penitari, è davveor ottima!
RispondiElimina@Elena: Segna e prova, vedrai che bontà!
@Lyndsey:Yes, this is lemon time. let's try it and let me know!
The addition of ginger make it even more tempting!
RispondiElimina...io ho dello zenzero candito che non so ancora come utilizzare (ho provato con i biscotti ma avevano un sapore troppo forte), credi che potrei usarlo per questa preparazione?
RispondiEliminaDai???!!! deve essere sublime!!!
RispondiEliminalo zenzero da al limone un qualcosa in pi di aroma che mi piace moltissimo
RispondiEliminainvidia la pianta di limoni :-)
RispondiEliminaStupenda questa marmellata..mi manca la pianta di limoni ! Mi verrebbe voglia di comprarne un po' biologici per farla ! complimenti !!!
RispondiEliminaBella questa ricetta, ma lo è ancora di più la ricetta dello challah che ho realizzato traendo spunto dalla tua ricetta. E' davvero un pane buonissimo!!!!!!
RispondiEliminaBevo molto spesso la limonata con lo zenzero ma non me è venuta mai in mente fare la marmellata ,ci proverò e grazie della ricetta e complementi per il post.Daniela
RispondiEliminaChe bel connubio di sapori :) da provare decisamente, baci
RispondiEliminaTiziana
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